Alphonse Mellot La Moussière Sancerre Blanc 2019

Alphonse Mellot La Moussière Sancerre Blanc 2019

28.50
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 65*
Gratis achteraf betalen
Levertijd 1 tot 3 werkdagen*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
De wijnhistorie van de familie Mellot gaat terug naar 1513; inmiddels staat de 19e generatie aan het roer van dit dynamische wijnbedrijf (de oudste zoon wordt altijd Alphonse genoemd). Het bedrijf is deels gevestigd onder het dorpsplein van het beroemde wijndorpje Sancerre. In de uitgestrekte kelders maakt de huidige Alphonse zijn nationaal en internationaal zeer geliefde wijnen. Men bezit 47 ha wijngaard op de beste locaties van het Sancerre gebied, van de topwijngaard 'La Moussière' (50 ha) heeft men alleen al 45 ha in bezit, 34 ha beplant met sauvignon blanc, 11 met pinot noir. Tevens zijn 18 ha in bezit in de Côtes de Charité. Pinot noir (rood en rosé) komt vaak van de oude stokken op het zogenaamde 'Vieux Clos Chambrastes'. Sinds 1995 werkt men biologisch, vanaf 2004 biodynamisch. Alle wijnen bij Mellot bezitten een hoge concentratie aan geur- en smaakstoffen en hebben een krachtige structuur. Alle wijnen zien in meer of mindere mate hout. Alphonse Mellot behoort bij de allerbeste producenten van Sancerre. Jaarlijks worden gemiddeld 300.000 flessen gemaakt, waarvan 30.000 rood.

Wijnkaart

Volle, droge Loire-wijn afkomstig van de top-wijngaard La Moussière. Heerlijk bloemig en fruitig in de neus. Loepzuiver, een sublieme combinatie van elegantie en kracht. Naast het minerale karakter, heeft deze sauvignon blanc veel souplesse met nuances van tropisch fruit, citrus en bloemen en lange afdronk.

Bijzonderheden

Gemaakt van 5-40 jaar oude stokken, op een bodem van kimmeridge mergel, 9.000 stokken per ha, met een gemiddeld rendement van 53hl/ha. Na een selectieve handmatige oogst in kratjes van 25 kg worden de druiven op een lopende band opnieuw streng geselecteerd. Dan volgt 48 uur schilweking op max. 10°. Aansluitend vindt de gisting plaats op 18-23°, de helft in staal, de helft in nieuwe of 1 jaar oude demi-muids, eiken vaten van 600 liter. De jonge wijn blijft 7 tot 8 maanden op de lie (droesem) en wordt daarna gebotteld. Jaarlijkse productie 240.000 fl.
Kleur Wit
Land Frankrijk
Merk Alphonse Mellot
Druivensoort Sauvignon Blanc
Inhoud 0.75
Smaak Droog
Streek Loire
Wijn / Spijs combinatie Kazen Geit, Schaal- en schelpdieren, Vis
Serveertemperatuur 8-12