Apostelhoeve Auxerrois 2019

Apostelhoeve Auxerrois 2019

13.75
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 50.- (België v.a. 75.-)
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
De wijncultuur rondom Maastricht is al eeuwen oud. Er is bewijs dat rond 968 na Christus een wijngaard is geweest van de toenmalige Koningin Gerbera. In de loop der  eeuwen hebben druiven veelal plaatsmoeten maken voor andere agrarische doeleinden. Tot in 1970 de eerste wijnstokken terug­keerden op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht. Hier, op één van Limburgs mooiste plekjes op de Louwberg, troont Nederlands oudste en grootste wijndomein, De Apostel­hoeve.
De Apostelhoeve is op dit moment ongeveer 8 hectare groot en heeft een mooi scala aan witte wijn en twee mousserende wijnen.
Het micro-klimaat en de bodem van de Louwberg zijn de basis voor de uitstekend kwaliteit. Bij kou uit het Noorden is de tem­pe­ratuur er altijd 2 à 3 graden hoger, en de bodem zelf bevat onder humus­rijke löss, diverse lagen mergel (kalk) en silex (kiezel), ty­perende ingrediënten voor de verfijnde en zeer schone stijl van de Apostel­hoeve­wijnen. 
Ze werken met zeer moderne installaties, zoals een computergestuurde pneumatische pers, roestvrijstalen gisting­tanks en een moderne bottelmachine.

Wijnkaart

Auxerrrois heeft veel kenmerken van Pinot Blanc. Veel wit fruit, iets kruidig en een zacht klein zoetje. De wijn is zacht, maar zeker aanwezig met veel smaak. Zachte zuren en een frisse afdronk maken hem compleet.

Bijzonderheden

Nadat alle handgeplukte druiven zijn gesorteerd worden deze op lage temperatuur geperst en vergist. Deze vergisting duurt lang en is een rustig proces om de wijn veel karakter mee te geven. Alleen het meest helder sap wordt gebruikt voor de vergisting.
De stijl van de Apostelhoeve is dan ook zeer zuiver en verfijnd.
Kleur Wit
Land Nederland
Merk Apostelhoeve
Druivensoort Auxerrois
Inhoud 0.75
Jaar 2019
Smaak Droog
Streek Limburg
Wijn / Spijs combinatie Aperitief, Asperges, Vis Wit
Serveertemperatuur 8-10
Herkomst Limburg