



Ayala Brut Majeur Aÿ Champagne
39.95
Gratis verzending vanaf 65*
Gratis achteraf betalen
Levertijd 1 tot 3 werkdagen*
Te bestellen vanaf 1 fles
Ayala -sinds 1860- is een relatief klein champagnehuis, maar produceert champagnes van hoge kwaliteit. Haar toelating tot de Société Jacques Bollinger in 2005 is daar een bewijs van. Druiven komen hoofdzakelijk van Grand- en Premier Cru wijngaarden en alleen de eerste persing (cuvée) wordt gebruikt. Alle wijnen rijpen aanmerkelijk langer dan de appelation verplicht. Kenmerkend voor Ayala is de lage dosering toegevoegde suikers. Het resultaat is een champagne met een zeer laag restzoetpercentage en daarom een drogere, meer zuivere smaak.
Wijnkaart
De pinot noir geeft de wijn structuur en intensiteit (een lange afdronk), terwijl de chardonnay zorgt voor complexiteit en finesse. De pinot meunier tenslotte zorgt voor frisheid en fruit.Bijzonderheden
De brut van een groot champagnehuis is de champagne die het beste de stijl van het huis weergeeft. De toevoeging 'Majeur' benadrukt de hoge kwaliteit van deze basischampagne. Het lage suikergehalte van slechts 7 gram per liter (gebruikelijk is 13 g/l voor een Champagne Brut) is daar een bewijs van. Een frisse, schone en zuivere Champagne: dat is de Ayala stijl!Ligging
Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid.Kleur | Wit |
Land | Frankrijk |
Merk | Ayala |
Druivensoort | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Inhoud | 0.75 |
Smaak | Droog |
Streek | Champagne |
Wijn / Spijs combinatie | Aperitief, Vlees Rood, Vlees Wit |
Serveertemperatuur | 8-10 |
Herkomst | Champagne |
Smaak | Als feestelijk aperitief, bij verfijnde voorgerechten en lichte hoofdgerechten. Bijvoorbeeld een salade van kalfszwezerik, oesters, warme kreeft en coquilles. Combineert ook goed met een fris dessert met vers fruit of tarte tatin. |