Biscardo Neropasso Rosso IGT Veneto 2018

Biscardo Neropasso Rosso IGT Veneto 2018

8.95
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 50.- (België v.a. 75.-)
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
Ontdek het verhaal van Biscardo, de familie van Italiaanse wijn:

Het bedrijf dat in 1878 werd opgericht, als wijnhandelaar uit Verona, ontwikkelde zich in de eerste decennia van de 20e eeuw dankzij de activiteit van Terenzio Biscardo, de ware oprichter van het bedrijf. In het beeld de grootvader Terenzio met zijn zoon Luigi Biscardo, in de typische "canevini", koele kelders waar de typische Recioti en Amaroni van het gezin werden gerijpt in eiken vaten. Hieronder, het hotel "3 Corone", behoorde tot de familie waar de belangen van Terenzio Biscardo werden ontwikkeld in de wijn- en weefsector.

Wijnkaart

Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk. Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit- en rood vlees, verse en gerijpte kazen.

Bijzonderheden

De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio.

Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel.

Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken. De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst.

De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen.
De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.

Ligging

Over het algemeen is de grond te onderscheiden in: bruine of rode aarde op slib of op vruchtbare rotsen uit het Krijt tijdperk; compacte rode grond op basalt; compacte rode aarde op kalksteen uit de Eoceen-periode. Elke vallei heeft verschillende samenstellingen, maar telkens blijkt in het algemeen een hoge concentratie aan kalk, een grote hoeveelheid rotsen en stenen in de eerste halve meter grond.
Kleur Rood
Land Italië
Merk Biscardo
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Corvina, Corvinone
Inhoud 0.75
Jaar 2018
Smaak Droog
Streek Veneto
Wijn / Spijs combinatie BBQ, Pasta, Vlees Rood
Serveertemperatuur 16-18
Herkomst Veneto