Bordeaux als wijngebied

De wijnregio Bordeaux ligt in het zuidwesten van Frankrijk en is vernoemd naar de gelijknamige havenstad Bordeaux. Het gebied ligt in de rivierdelta waar bekende rivieren als de Garonne en Dordogne in de Gironde uitmonden, die op haar beurt in verbinding staat met de Atlantische oceaan.


De Bordeaux wordt wereldwijd gezien als de bakermat voor kwaliteitswijn. De ‘’Bordelaise’’ druiven zoals Merlot en Cabernet Sauvignon worden dan ook over de gehele wereld aangeplant en zelfs als blend op de markt gebracht om de eventuele concurrentie met de Bordeaux aan te kunnen gaan.


De Bordeaux bestaat uit verschillende sub gebieden die elk hun eigen karakter hebben. Binnen deze gebieden hebben zowel kleine boeren als grote bekende chateau’s hun plek weten te vinden. Van eenvoudige kwaliteit tot aan de het beste wat er ter wereld te vinden is.


Karakter verschillen tussen de verschillende gebieden en chateau’s worden over het algemeen bepaald door het verschil in terroir ( grondsoort), druiven ras(sen), microklimaat van het gebied en de vele keuzes van de wijnmaker zoals het type gist of het type hout dat wordt gebruikt voor het laten rijpen van het sap.


Binnen de Bordeaux als hoofd appellation zijn dus vele smaken en stijlen te vinden, dit maakt dat er voor iedereen wat te vinden is, wat hij of zij lekker vindt.


Mocht u van sublieme wijnen houden of bent u geïnteresseerd in een andere beleggingsvorm dan kan de aanschaf van ‘En Primeur wijnen’ zeker iets voor u zijn. Kijkt u dan gerust eens even verder op onze website.


Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen of e-mailen. Langskomen in de winkel is uiteraard ook goed. We maken graag even tijd voor vrij.