Cantine San Marzano 60 Sessantanni Old Vines Primitivo di Manduria 2016

Cantine San Marzano 60 Sessantanni Old Vines Primitivo di Manduria 2016

29.35
27.03
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 50.- (België v.a. 75.-)
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee).

De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Wijnkaart

Deze wijn past goed bij pittige voorgerechten, rood vlees en wild.

Bijzonderheden

Schilinweking gedurende 18 dagen voor 80% van het geheel en 25 dagen voor de overige 20%, gevolgd door een temperatuurgecontroleerde fermentatie. Deze Primitivo rijpt 12 maanden in vaten van Frans en Amerikaans eiken.

Ligging

De bodem bestaat voornamelijk uit fijne, rode aarde, kalksteen en gesteente.
Kleur Rood
Land Italië
Merk San Marzano
Druivensoort Primitivo
Inhoud 0.75
Jaar 2016
Smaak Droog
Streek Puglia
Wijn / Spijs combinatie BBQ, Vlees Gegrild, Vlees Rood
Serveertemperatuur 16-18
Herkomst Puglia