Bollinger Brut Rosé

Bollinger Brut Rosé

67.50
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 50.- (België v.a. 75.-)
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
De reputatie van Bollinger komt voort uit zijn keuze voor de allerbeste druiven uit eigen wijngaarden. De pinot noir en chardonnay komen alleen uit premier en grand cru gemeentes. Het vergisten gebeurt onder andere in hout èn ook nog eens per druivenras èn wijngaard. Dit is heel arbeidsintensief en geeft de beste kwaliteiten. Nu, na 175 jaar Champagne Bollinger nog steeds onderscheidend en garant voor unieke smaken.

Reims en Epernay zijn nog steeds de belangrijkste steden in dit wijngebied. Niet eens zo ver weg hiervandaan.. Als je recht naar beneden stuurt zie je dat eenmaal wat verder in Frankrijk de velden steeds "lichter" worden en het landschap glooiender. De grond was hier in de Champagne heel vroeger een zeebodem en heeft miljoenen jaren kalkresten verzameld. Het is een noordelijk wijngebied met vele specifieke micro klimaten. Een lange vruchtrijping en koele nachten zorgen voor een aangename frisheid in de ontstane wijnen.

Wijnkaart

Vissalades behoren tot de favorieten maar ook als kleurrijk apéritief een feest. Met gegratineerde kreeft uit Zeeland een groot plezier. Haar lieve kleur nodigt uit tot een dessert met klein rood fruit zoals frambozen met eiwitschuim.

Bijzonderheden

Deze rosé is gemaakt met behulp van eigen pinot noir wijn afkomstig uit een Grand Cru gaard. Pas als de rode wijn klaar is wordt er doorgaans tussen 6-9% toegevoegd. Het heeft even geduurd eer de rosé naar wens was van keldermeester en klanten.. het uiteindelijke resultaat was een proces van bijna 10 jaar kiezen en proeven.

Ook deze Bollinger behoort tot de beste rosé Champagnes ter wereld! Rode besjes, framboos, aardbeien kenmerken de geur. Verfijnd en prettig mondvullend. In het blad Perswijn als beste gekozen.

Ligging

Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid.
Kleur Rosé
Land Frankrijk
Merk Bollinger
Druivensoort Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Inhoud 0.75
Smaak Droog
Streek Champagne
Wijn / Spijs combinatie Aperitief, Kreeft, Salades
Serveertemperatuur 8-10
Herkomst Champagne