Bollinger La Grande Année Brut 2012

Bollinger La Grande Année Brut 2012

144.95
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 50.- (België v.a. 75.-)
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
De reputatie van Bollinger komt voort uit zijn keuze voor de allerbeste druiven uit eigen wijngaarden. De pinot noir en chardonnay komen alleen uit premier en grand cru gemeentes. Het vergisten gebeurt onder andere in hout èn ook nog eens per druivenras èn wijngaard. Dit is heel arbeidsintensief en geeft de beste kwaliteiten. Nu, na 175 jaar Champagne Bollinger nog steeds onderscheidend en garant voor unieke smaken.

Reims en Epernay zijn nog steeds de belangrijkste steden in dit wijngebied. Niet eens zo ver weg hiervandaan.. Als je recht naar beneden stuurt zie je dat eenmaal wat verder in Frankrijk de velden steeds "lichter" worden en het landschap glooiender. De grond was hier in de Champagne heel vroeger een zeebodem en heeft miljoenen jaren kalkresten verzameld. Het is een noordelijk wijngebied met vele specifieke micro klimaten. Een lange vruchtrijping en koele nachten zorgen voor een aangename frisheid in de ontstane wijnen.

Wijnkaart

Heerlijke geuren en ontwikkelde licht gouden kleur, een ferme mousse. De inzettende volle smaak doet denken aan geroosterd zoet brood en paddenstoelen, er is een fijne zuurbalans. Een verleider die volhoud.

Breed inzetbaar maar vooral goed bij fijne delicate gerechten van vis en wit vlees. Ook een warme Franse appeltaart en zelfs niet te sterke witkorstkazen kunnen combineren.

Bijzonderheden

De kracht is gegeven door de pinot noir druif, de complexiteit door een derde chardonnay in de cuvée. Een zeer karakteristieke Bollinger, alleen in de beste jaren gemaakt. De Champagne is vol, fijn en zeer uitnodigend.

Ligging

Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid.
Kleur Wit
Land Frankrijk
Merk Bollinger
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Inhoud 0.75
Jaar 2012
Smaak Droog
Streek Champagne
Wijn / Spijs combinatie Aperitief, Vis Wit, Vlees Wit
Serveertemperatuur 8-10
Herkomst Champagne