Bollinger La Grande Année Rosé 2005

Bollinger La Grande Année Rosé 2005

149.95
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 50.- (België v.a. 75.-)
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
De reputatie van Bollinger komt voort uit zijn keuze voor de allerbeste druiven uit eigen wijngaarden. De pinot noir en chardonnay komen alleen uit premier en grand cru gemeentes. Het vergisten gebeurt onder andere in hout èn ook nog eens per druivenras èn wijngaard. Dit is heel arbeidsintensief en geeft de beste kwaliteiten. Nu, na 175 jaar Champagne Bollinger nog steeds onderscheidend en garant voor unieke smaken.

Reims en Epernay zijn nog steeds de belangrijkste steden in dit wijngebied. Niet eens zo ver weg hiervandaan.. Als je recht naar beneden stuurt zie je dat eenmaal wat verder in Frankrijk de velden steeds "lichter" worden en het landschap glooiender. De grond was hier in de Champagne heel vroeger een zeebodem en heeft miljoenen jaren kalkresten verzameld. Het is een noordelijk wijngebied met vele specifieke micro klimaten. Een lange vruchtrijping en koele nachten zorgen voor een aangename frisheid in de ontstane wijnen.

Wijnkaart

Een waarneembaar parfum van klein rood fruit waar aardbei het meest opvalt. Mooie kleur, stoer karakter met een heerlijke lengte. Ook hier de Bollinger stijl van complexiteit en blijvende compacte mousse.

Geniet er puur van en deel het met vrienden en familie. Kreeft, ook wel oesters en kalfsvleesgerechten zijn toepasbaar. Probeer eens bij een Charlotte aux fruits rouges!

Bijzonderheden

Ook hier is het deel pinot noir een belangrijk component. Slechts 5 % kleurt de prestige cuvée die wordt gemaakt van hetzelfde uitstekende klimatologische jaar. De rode wijn komt van een bekende gaard (la Côte aux Enfants) en wordt eerst zorgvuldig gemaakt en bewaard alvorens toegevoegd.

Ligging

Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid.
Kleur Rosé
Land Frankrijk
Merk Bollinger
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Inhoud 0.75
Jaar 2005
Smaak Droog
Streek Champagne
Wijn / Spijs combinatie Aperitief, Kreeft, Oesters, Vlees Rood
Serveertemperatuur 8-10
Herkomst Champagne