Bollinger R.D. 2002 Extra Brut

Bollinger R.D. 2002 Extra Brut

224.95
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 50.- (België v.a. 75.-)
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
Om een grote champagne te kunnen produceren, moet je eerst grote wijnen maken. Een grote wijn kan alleen voortkomen uit de beste druiven. In deze geest handelt Bollinger al meer dan 175 jaar. Meer dan 80% van de druiven (pinot noir en chardonnay) is afkomstig van eigen wijngaarden, uitsluitend gesitueerd in Grand of Premier Cru gemeentes. Na de oogst vindt de eerste vergisting (apart per per druivenras, per wijngaard) plaats in houten vaten (afkomstig uit Bourgogne). Een kostbaar proces, maar een essentieel onderdeel bij Champagne Bollinger. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie, die ervoor zorgt dat de unieke stijl van dit champagnehuis gewaarborgd blijft.

Wijnkaart

De wijn heeft een geweldig complex bouquet, waarin frisheid en structuur zich prachtig presenteren. De fijne parelende mousse zorgt voor een welhaast opwindend mondgevoel. Zeer breed en complex van smaak. Denk aan briochebrood, oude kaas, licht vanille, citrus, kastanjes, beukennootjes.

Bijzonderheden

Alleen de allerbeste jaargangen komen in aanmerking om een Bollinger RD te worden. Na een veel langere rijping op fles dan gebruikelijk (10-15 jaar), wordt de champagne gedegorgeerd. RD staat voor Récemment Dégorgé, letterlijk: recent van z'n droesem ontdaan. Bollinger RD Extra Brut is een krachtige, voorname champagne waarbij complexiteit, kracht, finesse, elegantie, romigheid en frisheid prachtig verenigd zijn. 

Ligging

Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid. 
Land Frankrijk
Merk Bollinger
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Inhoud 0.75
Streek Champagne
Wijn / Spijs combinatie Aperitief, Schaal- en schelpdieren, Vlees Rood
Serveertemperatuur 8-10
Herkomst Champagne
Smaak De R.D. kan men tijdens het gehele diner drinken. Als aperitief. Bij de mooiste voorgerechten met bijvoorbeeld zwezerik, coquilles of Hollandse garnalen. Bij kreeft, licht vederwild en kalfsvlees. Combineert uitstekend met zachte kaassoorten.