Bollinger Vieilles Vignes Francaises 2007 Blanc de Noirs

Bollinger Vieilles Vignes Francaises 2007 Blanc de Noirs

724.95
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 50.- (België v.a. 75.-)
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
Om een grote champagne te kunnen produceren, moet je eerst grote wijnen maken. Een grote wijn kan alleen voortkomen uit de beste druiven. In deze geest handelt Bollinger al meer dan 175 jaar. Meer dan 80% van de druiven (pinot noir en chardonnay) is afkomstig van eigen wijngaarden, uitsluitend gesitueerd in Grand of Premier Cru gemeentes. Na de oogst vindt de eerste vergisting (apart per per druivenras, per wijngaard) plaats in houten vaten (afkomstig uit Bourgogne).

Een kostbaar proces, maar een essentieel onderdeel bij Champagne Bollinger. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie, die ervoor zorgt dat de unieke stijl van dit champagnehuis gewaarborgd blijft. 

Wijnkaart

Een complexe Champagne die je eigenlijk 'an sich' moet genieten. Door zijn rijke aroma kan deze wijn gedronken worden bij de mooiste vis- en witvleesgerechten. In de Champagne is het heel gebruikelijk om alle gangen te laten vergezellen van Champagne.

Bijzonderheden

​Zonder twijfel één van de meest memorabele champagnes. Deze champagne van 100% pinot noir is geheel afkomstig van 'oude stokken' van twee heel kleine Grand Cru wijngaarden, Clos St. Jacques en Chaudes Terres, welke als door een wonder nimmer werden aangetast door Phylloxera. Regelrechte historie. Een zeer zeldzame champagne, gemaakt van één druivenras afkomstig van orginele Franse wijnstokken.

Ligging

Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid. 
Kleur Wit
Land Frankrijk
Merk Bollinger
Druivensoort Pinot Noir
Inhoud 0.75
Jaar 2007
Smaak Droog
Wijn / Spijs combinatie Aperitief, Vis, Vlees Wit
Serveertemperatuur 8-10
Herkomst Champagne
Smaak Een unieke champagne die zeer complex is. Laat zich niet vergelijken met andere champagnes.