Glenmorangie The Original 10 years 0.7

Glenmorangie The Original 10 years 0.7

41.95
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 35.- (België v.a. 75.-)
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
In Tain, het verre noorden van Schotland, ligt de in 1843 door William Matheson opgerichte distileerderij van Glenmorangie. Glenmorangie is vertaald uit het Keltisch Vallei van de Rust. Het kenmerkende logo vind zijn oorsprong terug naar de heerschappij van de Pecten welke de Ross-shire regeerden van 297 tot 843 N.C. De Picten waren een een vaardig, sterk en intilligent volk, welke een prachtige nalatenschap hebben in schitterend voorgegeven stenen en metalen symbolen waaronde de majestueuze Cadboll steen, vlakbij Glenmorangie House. Het onderste gedeelte van de steen toont perfect de hoge complexiteit van Glenmorangie en is daarmee het signatuur van de ditileerderij geworden. Het kenmerkende is dat het symbool nergens een begin en een einde heeft, not zoals de smaak van de whisky.

De zachte en elegante smaak van Glenmorangie komt voort uit de, van origine oude gin ketels, 5.13 meter hoge ketels. Dit zijn de hoogste ketels voor het stoken van whiky in Schotland en zorgen ervoor dat alleen de allerzachtste en puurste tonen gevangen worden in de spirit. Dit resulteerd in de Original 10 years in 43 (!) verschillende smaken.

Het destileer proces gebeurd van oudsher door "The Sixteen man of Tain", maar daar er nu 24 mensen betrokken zijn bij het proces is de naam tegenwoordig verranderd naar "The Man of Tain". Dit is één van de bekendste en meest bekwamen groep destilaateurs van Schotland. Voor het water hebben zij een ele pure bron, recht boven de desileerderij gelegen Tarlogie Spring. Deze bron heeft een voor Schotland unieke imneraliteit, daar het water 100 jaar nodig heeft om door de filtratie van zandsteen nodig heeft om aan de oppervlakte te komen. Voor de houten vaten maakt Glenmorangie gebruik van hun eigen bos in Ozark Mountains in Missouri (V.S.). De vaten worden slechts twee maal gebruikt om het optimale karakter naar boven te laten komen. Dit blijkt ook wel uit de uitzonderlijk hoge kwaliteit, bij voorbeeld de Lasanta 12 years en de de Original 10 years en de 18 years old hebben nooit lager dan een zilveren medaille behaald op het prestigieuze San Francisco World Spirits Competitions. 

Wijnkaart

De neus geeft veel citrus fruit, rijpe perzikken gevolgd door vanille, florale tonen en munt. De smaak is mooi zacht met romige vanille, veel witte bloemen, licht kruidig, noterig, licht tonen van houtcaramel, en witte chocolade. De afdronk is opvallend lng, maar heel elegant met vanille, frisse bourbon toenen, sinasappelen en perzik.

:

Bijzonderheden

Glenmorangie Original is een veelvoudig bekroonde whisk met internationale awards en onderscheidingen, zoals Gold bij de San Franciso World Spirits Competition 2016, Gold bij de International Spirits Challenge 2015, Silver bij de International Wine & Spirit Competition 2015 en 94/100 in Jim Murray’s Whisky Bible 2015. 
Land Schotland
Merk Glenmorangie
Gedestilleerd Whisky
Inhoud 0.7
Streek Tain
Serveertemperatuur 16-18
Herkomst Tain