Hennessy Fine de Cognac

Hennessy Fine de Cognac

42.95
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 35.-
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
Beschrijving
Hennessy: onlosmakelijk verbonden met de mooiste cognac en vooruitstrevende kwaliteiten!

In 1765 heeft Richard Hennessy, een Ierse officier dienend onder Louis XV, de Hennessy distilleerderij gesticht. Het vooruitstrevende huis had kwaliteit vanaf dag één als kenmerk in het vaandel staan.

De cognac werdt al snel ontdekt door de adellijke families van Europa en het was de Engelse koning King George IV (een groots cognacconnoisseur) die in 1817 de aanvraag bij Hennessy deed voor een "very superior old pale cognac." Sindsdien is de V.S.O.P. een benchmark voor kwaliteit geworden in de gehele cognacbranch.

In 1865, precies een eeuw na de oprichting door zijn overgrootvader, creëerde Maurice Hennessy het classisficatiesysteem met verschillende sterren om de kwaliteit aan te duiden. Hier is ook de beroemde "Three Star Cognac" onstaan, nu beter bekend als V.S. en de meest verkochte cognac ter wereld. Vijf jaar later is de serie compleet gemaakt met de X.O., in eerste instantie puur bedoeld voor vrienden en familie, maar al snel bekend als de mooiste cognac uit de serie.

Iets meer dan een eeuw later heeft Hennessy wederom de cognacwereld verrast met de introductie van drie absolute topcognacs: Paradis (1979), Richard (1996) en Paradis Imperial (2011). Deze ubsolute topcognacs bevatten eaux-de-vie oplopend tot 200(!!) jaar oud.

Wijnkaart

Een elegante en verfrissende cognac.

De neus is zeer subtiel, mooie florale tonen, zacht appelfruit en warme hazelnoot. De smaak is verfijnd en verkwikkend met sinaasappel, lichte carameltonen en zachte appels. De afdronk is fluweelzacht en toont heel zacht

Bijzonderheden

De Fine is een eigen categorie. Hierin is een blend in de leeftijden ontstaan die zorgt voor een grootse elegantie, verfijning en verkwikking. De vaten waarop de eau-de-vie wordt gelagerd zijn al eerder gebruikt, zodat het hout niet zorgt voor een grote boost vanille en caramel. Dit zorgt voor de grootste verfijning.
Land Frankrijk
Merk Hennessy
Druivensoort Ugni blanc
Gedestilleerd Cognac
Inhoud 0.7
Streek Cognac
Serveertemperatuur 12-18
Herkomst Cognac