Hennessy Paradis

Hennessy Paradis

995.95
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 35.- (België v.a. 75.-)
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
Hennessy: onlosmakelijk verbonden met de mooiste cognac en vooruitstrevende kwaliteiten!

In 1765 heeft Richard Hennessy, een Ierse officier dienend onder Louis XV, de Hennessy distilleerderij gesticht. Het vooruitstrevende huis had kwaliteit vanaf dag één als kenmerk in het vaandel staan.

De cognac werdt al snel ontdekt door de adellijke families van Europa en het was de Engelse koning King George IV (een groots cognacconnoisseur) die in 1817 de aanvraag bij Hennessy deed voor een "very superior old pale cognac." Sindsdien is de V.S.O.P. een benchmark voor kwaliteit geworden in de gehele cognacbranch.

In 1865, precies een eeuw na de oprichting door zijn overgrootvader, creëerde Maurice Hennessy het classisficatiesysteem met verschillende sterren om de kwaliteit aan te duiden. Hier is ook de beroemde "Three Star Cognac" onstaan, nu beter bekend als V.S. en de meest verkochte cognac ter wereld. Vijf jaar later is de serie compleet gemaakt met de X.O., in eerste instantie puur bedoeld voor vrienden en familie, maar al snel bekend als de mooiste cognac uit de serie.

Iets meer dan een eeuw later heeft Hennessy wederom de cognacwereld verrast met de introductie van drie absolute topcognacs: Paradis (1979), Richard (1996) en Paradis Imperial (2011). Deze ubsolute topcognacs bevatten eaux-de-vie oplopend tot 200(!!) jaar oud.

Wijnkaart

De neus is elegant en edelzacht met zacht rijp wit fruit, amandel en afgerond lichte vanille en caramel. De smaak van de Paradis is een toonbeeld van harmonie. In de aanzet witte chocolade, gevolgd door rijp wit fruit, lichte kruidigheid, getoast hout en amandel gevolgd door een lange boterzachte afdronk.

 

Bijzonderheden

De Hennessy Paradis is een edelzachte cognac vernoemd naar de oudste kelders, de zogenomede "founder cellars", waar de oudste en mooiste vaten liggen te rijpen. De cognac word volgens oud Master Belnder Yann Fillioux beschreven als; “Paradis wordt gedefinieerd door z’n finesse en delicaatheid. Paradis brengt ons naar het rijk der emotie.”

De Paradis is een blend van 25 tot 100 jaar oude eaux-de-vie is het toonbeeld van elegantie en harmonie.
Land Frankrijk
Merk Hennessy
Druivensoort Ugni Blanc
Gedestilleerd Cognac
Inhoud 0.7
Streek Cognac
Serveertemperatuur 16-18
Herkomst Cognac