Hennessy Paradis Imperial

Hennessy Paradis Imperial

1995.95
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 35.- (België v.a. 75.-)
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
Hennessy: onlosmakelijk verbonden met de mooiste cognac en vooruitstrevende kwaliteiten!

In 1765 heeft Richard Hennessy, een Ierse officier dienend onder Louis XV, de Hennessy distilleerderij gesticht. Het vooruitstrevende huis had kwaliteit vanaf dag één als kenmerk in het vaandel staan.

De cognac werdt al snel ontdekt door de adellijke families van Europa en het was de Engelse koning King George IV (een groots cognacconnoisseur) die in 1817 de aanvraag bij Hennessy deed voor een "very superior old pale cognac." Sindsdien is de V.S.O.P. een benchmark voor kwaliteit geworden in de gehele cognacbranch.

In 1865, precies een eeuw na de oprichting door zijn overgrootvader, creëerde Maurice Hennessy het classisficatiesysteem met verschillende sterren om de kwaliteit aan te duiden. Hier is ook de beroemde "Three Star Cognac" onstaan, nu beter bekend als V.S. en de meest verkochte cognac ter wereld. Vijf jaar later is de serie compleet gemaakt met de X.O., in eerste instantie puur bedoeld voor vrienden en familie, maar al snel bekend als de mooiste cognac uit de serie.

Iets meer dan een eeuw later heeft Hennessy wederom de cognacwereld verrast met de introductie van drie absolute topcognacs: Paradis (1979), Richard (1996) en Paradis Imperial (2011). Deze ubsolute topcognacs bevatten eaux-de-vie oplopend tot 200(!!) jaar oud.

Wijnkaart

De Paradis Imperial is een toonbeeld van vefijning en elegantie, met een grootse verrassing; de neus geeft heel veel fruit voor zo'n oude cognac! In de eerste aanzet gele weidebloemen, appel en sinassappel geste. De smaak is uiterst verfijnd met veel minder caramel dan in de andere Hennessy's toont. De zachte houttonen zijn goed in balans met de appel en lichte kruigheid, witte chocolade, zeer subtiele kruidigheid en amandel. De afdronk is zeer lang met mooie fruittonen en vanille.

 

Bijzonderheden

De Hennessy Paradis Imperial is een in 2011 opnieuw geblende sublieme cognac. Deze Hennessy is geinspireerd op het unieke cadeau dat Maria Feodorovna op de 24 december 1818 door Hennessy heeft laten blenden voor haar zoon, tsaar Alexander I. De blend is een eerbetoon aan het Imperiale Russische hof, een grootse klant van de oudste en meest bijzonderste eaux-de-vie van Hennessy. 

De Paradis Imperial bestaat uit 30 tot 130 (!!) jaar oude eaux-de-vie.

 
Land Frankrijk
Merk Hennessy
Druivensoort Ugni Blanc
Gedestilleerd Cognac
Inhoud 0.7
Streek Cognac
Serveertemperatuur 16-18
Herkomst Cognac