Hennessy XO

Hennessy XO

167.50
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 35.- (België v.a. 75.-)
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
Hennessy: onlosmakelijk verbonden met de mooiste cognac en vooruitstrevende kwaliteiten!

In 1765 heeft Richard Hennessy, een Ierse officier dienend onder Louis XV, de Hennessy distilleerderij gesticht. Het vooruitstrevende huis had kwaliteit vanaf dag één als kenmerk in het vaandel staan.

De cognac werdt al snel ontdekt door de adellijke families van Europa en het was de Engelse koning King George IV (een groots cognacconnoisseur) die in 1817 de aanvraag bij Hennessy deed voor een "very superior old pale cognac." Sindsdien is de V.S.O.P. een benchmark voor kwaliteit geworden in de gehele cognacbranch.

In 1865, precies een eeuw na de oprichting door zijn overgrootvader, creëerde Maurice Hennessy het classisficatiesysteem met verschillende sterren om de kwaliteit aan te duiden. Hier is ook de beroemde "Three Star Cognac" onstaan, nu beter bekend als V.S. en de meest verkochte cognac ter wereld. Vijf jaar later is de serie compleet gemaakt met de X.O., in eerste instantie puur bedoeld voor vrienden en familie, maar al snel bekend als de mooiste cognac uit de serie.

Iets meer dan een eeuw later heeft Hennessy wederom de cognacwereld verrast met de introductie van drie absolute topcognacs: Paradis (1979), Richard (1996) en Paradis Imperial (2011). Deze ubsolute topcognacs bevatten eaux-de-vie oplopend tot 200(!!) jaar oud.

Wijnkaart

Een vol zachte cognac met veel verfijning. In de neus verschillende geuren van abrikoos, rijpe appel, vanille, caramel en amandel. In de smaak een volle textuur maar zeer gebalanceerd  met daarbij tonen van gebrande caramel, rijp witfruit en op de afdronk geroosterde amandelen, hout en rijpe fruitsmaken. De afdronk is erg lang, warm en zacht. 

Bijzonderheden

Hennessy XO is samengesteld uit meer dan honderd verschillende eaux-de-vie van tussen de tien en zeventig jaar oud. De gemiddelde ouderdom is 45 jaar.
Land Frankrijk
Merk Hennessy
Druivensoort Ugni Blanc
Inhoud 0.7
Streek Cognac
Serveertemperatuur 12-18
Herkomst Cognac