Cantine Paradiso 1954 Primitivo Puglia 2018

Cantine Paradiso 1954 Primitivo Puglia 2018

13.43
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 50.- (België v.a. 75.-)
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: de 1954.

Wijnkaart

Vol van smaak, aanwezige tannines maar goed geïntegreerd, veel donker fruit (pruimen, mirte, bessen) en indrukken van specerijen.

Bijzonderheden

Na de oogst worden de druiven ontsteeld en vergist. De gisting plus schilweking vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 15 tot 20 graden gedurende 15 en 20 dagen. De wijn rijpt twee maanden in RVS tanks, waarna een houtrijping van 12 maanden volgt in barriques. Na de houtrijping gaat de wijn weer terug naar de RVS tanks voor drie maanden. Voordat het op de markt wordt gebracht, rijpt de wijn nog vier maanden in de fles.
Kleur Rood
Land Italië
Merk Paradiso
Druivensoort Primitivo
Inhoud 0.75
Jaar 2018
Smaak Droog
Streek Puglia
Wijn / Spijs combinatie Vlees
Serveertemperatuur 16-18