Domaine Lafage Cadireta IGP Côtes Catalanes 2017

Domaine Lafage Cadireta IGP Côtes Catalanes 2017

11.50
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 35.-
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
Beschrijving
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en het berglandschap van de Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk, ligt het 15e eeuwse Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen ongeveer 140 hectare aan wijngaarden op arme bodems van leisteen en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generatie wijnmakers, Jean-Marc en Eliane Lafage. Nadat Jean-Marc wereldwijd verschillende wijngebieden zijn kennis heeft vergaard, is hij toch weer thuis bij zijn familie gekomen om wijn te maken. De wijngaarden van Domaine Lafage liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon. Het klimaat is Mediterraan en warm met zachte winters. 

Wijnkaart

lekkere geur van rijp tropisch fruit, iets bloemig en tikje hout van de houtrijping. In de smaak valt de fraaie balans op tussen zoet en zuur en komt het tropische fruit terug maar dan aangevuld met iets van honing.

Bijzonderheden

Een “Cadireta” is een klein stoeltje. Dit stoeltje kwam vroeger met mooi weer naar buiten en werd als tijdelijke zitplaats gebruikt om passanten voorbij te zien lopen. Het is nu de naam van de wijngaard welke aangeplant is met Chardonnay wijnstokken. Deze wijngaard ligt vlakbij de Middellandse Zee en ligt bezaaid met grote ronde kiezels.
Kleur Wit
Land Frankrijk
Merk Lafage
Druivensoort Chardonnay
Inhoud 0.75
Smaak Droog
Streek Roussillon
Wijn / Spijs combinatie Kreeft, Risotto, Vlees Gevogelte
Serveertemperatuur 10-12
Herkomst Côtes Catalanes