Rijk's 'Private Cellar' Chenin Blanc 'Barrel Fermented' 2017

Rijk's 'Private Cellar' Chenin Blanc 'Barrel Fermented' 2017

21.
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 65*
Gratis achteraf betalen
Levertijd 1 tot 3 werkdagen*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
Rijk’s Private Cellar is een relatief jong en klein domein van 23 ha dat is vernoemd naar Rijk Tulbagh, gouverneur van de Kaap van 1751 tot 1771. Het bedrijf werd opgericht in 1996 door Neville Dorrington en zijn familie, die na 20 jaar werkzaam te zijn geweest in Kaapstad een nieuwe uitdaging in de wijnbouw zocht. De keuze viel uiteindelijk op Tulbagh Valley, op een nooit gecultiveerd stuk land van 136 ha. De vruchtbare bodem bestaat voornamelijk uit een losse bovenlaag op een dunne kleilaag, waaronder zachte leisteen dat vrijwel geen water vasthoudt. De wijnen van wijnmaker Pierre Wahl (Zuid-Afrikaans wijnmaker van het jaar 2016 en gewaardeerd lid van het CWG (Cape Winemakers Guild)) zijn zeer gastronomisch, altijd intens en geconcentreerd. De eerste oogst van Rijk’s werd op de markt gebracht in 2000, in datzelfde jaar begon de prijzenregen voor zowel de witte als rode wijnen. Zeer beperkte oplage van topwijnen worden verkocht onder de naam Rijk’s Private Cellar, Reserve en Gold 888. Rijk’s concentreert zich geheel op de 'lokale' druivenrassen chenin blanc en pinotage, daarnaast wat syrah en chardonnay voor de Méthode Cap Classique.

Wijnkaart

Goudgeel van kleur. Een geur van rijpe ananas, abrikoos en amandel. Een fraai rond palet aan smaken waarin het hout mooi is verweven en een filmende afdronk met veel lengte.

Bijzonderheden

Deze Chenin komt van een enkele wijngaard van 1,1 hectare groot. De oogst is begin februari en gebeurt ’s nachts en met de hand. Van de druiven krijgt 40% een vergisting op nieuw Frans en Hongaars eikenhouten vaten van 300 liter, 60% vergist op vaten 1 en 2 jaar oud. 30% is vergist met druifeigen gist. De wijn rijpt voor 11 maanden en wordt dan gebotteld.
Kleur Wit
Land Zuid-Afrika
Merk Rijk's
Druivensoort Chenin Blanc
Inhoud 0.75
Jaar 2017
Smaak Droog
Streek Coastal Region
Wijn / Spijs combinatie Vis Tonijn, Vlees Kip
Serveertemperatuur 8-12
Herkomst Western Cape