Vrede Pinot Noir 2016

Vrede Pinot Noir 2016

43.95
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 65*
Gratis achteraf betalen
Levertijd 1 tot 3 werkdagen*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
Na 12 jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor de vinificatie bij het geprezen Hamilton-Russell, heeft Hannes Storm er voor gekozen zich volledig te gaan focussen op zijn eigen wijnen. In 2008 is hij begonnen met de aanplant van eigen wijngaarden in de Hemel-en-Aarde Vallei en in totaal heeft hij nu de beschikking over 4 verschillende plots.

De eerste jaargang was in 2012 voor de Vrede Pinot Noir en Moya Pinot Noir (tegenwoordig Ignis). In 2015 volgden de Vrede Chardonnay en Ridge Pinot noir. Met de toevoeging van de wijngaard Ridge is Hannes de enige wijnmaker in Hemel-en-Aarde, die wijnen maakt op de drie verschillende terroirs die de vallei kent.

Wijnkaart

Rijp fruit als kersen en ander rood fruit, maar zeker ook florale tonen. De houtlagering is prachtig opgenomen in de wijn en in balans met het fruit. Dit is absoluut benchmark voor Zuid-Afrika.

Bijzonderheden

Na de oogst worden de druiven geperst in een basketpress en hierna volgt een fermentatie op eiken. Malolactische gisting is volledig en de opvoeding op eiken is als volgt: 25% nieuwe vaten en de rest is derdejaars. De totale opvoeding is 10 maanden. Slechts 6600 flessen geproduceerd.

Ligging

Het fruit voor deze wijn komt van een “north-facing” wijngaard hoog in de Hemel-en-Aarde Vallei. De bodem is vrij arm en heeft veel kleirijk en steenrijk karakter met Bokkeveld- schalie.
Kleur Rood
Land Zuid-Afrika
Merk Vrede
Druivensoort Pinot Noir
Inhoud 0.75
Jaar 2016
Smaak Droog
Streek Hemel-en-Aarde Vallei
Wijn / Spijs combinatie Vlees Rood, Vlees Wild
Serveertemperatuur 16-18
Herkomst Hemel-en-Aarde Vallei