Muga Prado Enea Gran Reserva 2011

Muga Prado Enea Gran Reserva 2011

64.95
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 65*
Gratis achteraf betalen
Levertijd 1 tot 3 werkdagen*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
Bodegas Muga, een familiebedrijf opgericht in 1932, staat bekend om haar traditioneel gemaakte Rioja’s en wordt internationaal tot de beste producenten van Rioja gerekend. Men maakt voornamelijk rood, iets wit, rosé en een cava. Muga bezit nu 248 ha wijngaard in het bergachtige gedeelte van Rioja Alta. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 25 jaar. Muga heeft de laatste vijftien jaar veel geïnvesteerd in eigen wijngaarden. Percelen als El Estepal, La Loma en La Loma Alta, La Laguna, La Roma, Las Fuentes, Baltracones en de percelen bij Sajazarra geven Muga kwalitatief onderscheidende druiven voor de verschillende wijnen. Daarnaast controleert Muga 148 ha wijngaard van boeren die onder contract staan. Zeker 80% wordt in Spanje verkocht, overig is export. Als een van de weinige bodega’s maken en repareren vier eigen tonneliers de ruim 13.000 vaten, nodig voor een klassieke rijping op Frans en Amerikaans eiken. Jesús Azcárate is de enige meester tonnelier in Spanje die ook zelf nog grote foudres, vergistingskuipen en grote vaten voor het blenden maakt. Bodegas Muga werkt praktisch biologisch in de wijngaard en bemest alleen met zelfgemaakte compost van snoeihout, schapenmest en de restanten uit de vaten bestaande uit bezinksel en eiwit van na de klaring. Muga weet als geen ander traditie te combineren met de moderniteit: sinds kort werkt men bij de selectie van druiven met een tri optic machine. Isabel en broer Isacín Muga sr. (tweede generatie) geven leiding aan dit prachtige familiebedrijf, bijgestaan door (derde generatie) Isacín’s zonen Jorge (wijngaard en oenoloog), Isaac jr. (oenoloog), dochter Eva (communicatie) en neven Manuel jr. en Juan (verkoop), Eduardo (financiën) en nicht Ana (communicatie).

Wijnkaart

Gezond ontwikkelde roodbruine kleur. Tonen van vanille, licht gestoofd en bijzonder verfijnd. In de smaak tabak, chocolade, rozenbottel, gekonfijt fruit en ceder. Complex van smaak en afdronk en heel elegant van karakter.

Bijzonderheden

De druivenoogst voor Prado Enea is altijd -samen met die voor Torre Muga- de laatste die plaatvindt en komt van percelen uit Villalba de Rioja aan de voet van de Montes Obarenes. De vergisting van ongeveer 16 tot 20 dagen vindt plaats op kleine vaten met 10.000 kg druiven. Vatlagering geschiedt gedurende 12 maanden op Amerikaans eikenhouten vaten van 16.000 liter, daarna 36 maanden op kleine barriques van hoofdzakelijk Frans eiken. Klaring via eiwit zorgt voor het authentieke karakter, waar Muga om bekend is. De wijnen worden niet gefilterd. De wijn in fles blijft nog minimaal 36 maanden in de kelder voordat hij verkocht wordt. De Prado Enea Gran Reserva verlaat de bodega pas ongeveer 7 tot 9 jaar na de oogst.
Kleur Rood
Land Spanje
Merk Muga
Druivensoort Garnacha Tinta, Graciano, Mazuelo, Tempranillo
Inhoud 0.75
Jaar 2011
Smaak Droog
Streek Rioja
Wijn / Spijs combinatie Kazen Belegen, Vlees Gegrild
Serveertemperatuur 16-18
Herkomst Rioja