Plage du Sud Proefbox

Plage du Sud Proefbox

33.00
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 35.-
Gratis achteraf betalen
Volgende dag geleverd*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
Beschrijving
Plage du Sud maakt haar wijnen in de Zuid-Franse zon in de Languedoc. Zowel wit, rood als roséwijnen. De Languedoc staat bekend om haar warme zomers en verkoelende wind. Dit is goed te merken in de wijnen die veel rijpheid en fruit bezitten, maar waar fijne zuren een mooie compensatie bieden tegen het geweld van fruit. Een goede doordrinkbaarheid en balans kenmerkt een goede wijnmaker!

Wijnkaart

Rood
Hoewel je zeer zelden een wijn van alleen maar Alicante Bouschet tegenkomt heeft de wijnmaker het aangedurfd deze druif als eenling op fles te brengen. De PS Rouge Noir is een “zwartrode” wijn met bloemtonen in de neus, viooltjes. Een mond vol fruit van rijpe zwarte kersen en een klein pepertje, knipogend naar Syrah. Opwekkend in zijn fruit dat niet lobbig opdroogt in de mond.

Wit
Precies wat frisse wijn moet zijn; opgewekt van geur en smaak, appel, gras en citrus. Plage du Sud een kraakfrisse blend uit het Franse zuiden, van Colombard, Sauvignon en smaakmaker Gros Manseng.

Rood
De rosé-trend nu is finesse; hyperelegant fruit en bleek zalmroze van kleur. Een van de trendsetters was en is PLAGE du SUD. Refererend aan het Mediterrane gevoel; de Côte d’Azur, met zijn zonnige terrassen en flaneer-boulevards... Een uitdagende knipoog naar de Provence, de Côte d’Azur. Een hyper elegante Rosé uit het zuidfranse gemaakt als een Gris. Breekbaar van kleur met een sappig fruit in de mond.
 

Bijzonderheden

U krijgt in de Proefbox:

2x PS Rood
2x PS Wit
2x PS Rose 
Land Frankrijk
Merk Plage du Sud
Inhoud 0.75
Smaak Droog
Streek Languedoc
Wijn / Spijs combinatie Aperitief, Groente Gegrild, Vis Gegrild
Serveertemperatuur 8 -10
Herkomst Pays doc