Vasse Felix Sauvignon Blanc - Sémillon 2018

Vasse Felix Sauvignon Blanc - Sémillon 2018

17.25
In winkelwagen
Gratis verzending vanaf 65*
Gratis achteraf betalen
Levertijd 1 tot 3 werkdagen*
Te bestellen vanaf 1 fles
Plaats op verlanglijstje
Vergelijken
Vasse Felix was in 1967 het eerste wijnbedrijf op commerciële basis in Margaret River. Opgericht door Dr. Tom Cullity heeft Vasse Felix nu een rijke geschiedenis in het produceren van topklasse wijnen. Nadat het wijnhuis in 1987 werd overgenomen door de familie Holmes à Court, is de kwaliteit door investeringen en uitbreidingen sterk toegenomen. De productie bestaat uit 2,5 miljoen flessen, waarvan 1 miljoen van de ruim160 ha van Vasse Felix (Home en Boodjidup wijngaard) en de rest van ruim 170 ha (Karridale en Adams Road wijngaard) nabij Jindon. Tevens worden, zoals in Australië gebruikelijk is, op contractbasis druiven bijgekocht. De wijngaard van Vasse Felix ligt 120 meter boven zeeniveau, maar 4 km van de zee, de bodem bestaat uit rode leem met een ondergrond van klei. Alle moderne technieken om de kwaliteit te verbeteren worden toegepast. Wijnmaker Virginia Willcock maakt hier al ruim 20 jaar de wijnen. De laatste jaargangen is zij overgegaan naar gebruik van natuurlijke gisten en gedeeltelijke hele trossen fermentatie. Dit levert enorm veel spanning in haar wijnen, gecombineerd met verfijnd houtgebruik. Rood is zo goed als goede Bordeaux, wit als Bourgogne. Virginia is in 2012 uitgeroepen als 'Australian Winemaker of the Year' en Vasse Felix als beste 'New World Winery of 2018'. NASAA biologische certificering volgt in 2021. De naam Vasse Felix komt van een onfortuinlijke Fransman Vasse die in 1801 van een ontdekkingsschip overboord sloeg en waarover de wildste verhalen de ronde deden en Felix, wat ‘lucky/happy’ betekent, hopende dat Vasse Felix een beter lot zou hebben.

Wijnkaart

Complexe frisse geur, heerlijk stuivend, tropisch fruit zoals sterfruit, ananas, mango en citroengras, gevolgd door romige tonen van vanillecrème en iets limoen, iets aards en grassig. In de smaak, aangenaam fris met tropisch fruit, grassig en iets honing, augurk, veel lengte en smaakopwekkend.

Bijzonderheden

Deze sauvignon blanc-semillon word deels op houten barriques en rvs vergist met grotendeels eigen gistculturen en een deel gecultiveerd. Een klein deel van de sauvignon ondergaat een schilweking op hout gedurende 11 tot 13 dagen. Na de vergisting rijpt de wijn ca. 6 maanden in gelijke delen op deel nieuwe eiken vaten en rvs.
Kleur Wit
Land Australië
Merk Vasse Felix
Druivensoort Sauvignon Blanc, Sémillon
Inhoud 0.75
Jaar 2018
Smaak Droog
Streek Margaret River
Wijn / Spijs combinatie Salade Rijk, Vis Gerookt
Serveertemperatuur 16-18